2021/2022 Parking Funds


5 Parkeergarages Scheveningen
3 Parkeergarages Vlaardingen

Deze parkeergarage portefeuille is ruim 40 jaar door de huidige eigenaren geëxploiteerd en staan bekend als de Scheveningse parkeergarages: waaronder de alom-bekende ‘Parking Kurhaus’, de ‘Nieuwe Parklaan’ parkeergarage naast het AFAS Circustheater en de langste ondergrondse parkeergarage van Nederland ‘Parking Strand’ aan de Zwolsestraat met 2.030 parkeerplaatsen.

Daarnaast bevat de portefeuille de binnenstedelijke parkeergarages in Vlaardingen: ‘Parking Liesveld’, ‘Parking Hoogstraat’ en ‘Parking Stadhuis’, die geheel Vlaardingen “centrum” voorzien van parkeergelegenheid.

Scheveningen-Kurhaus

Met het Dekfordt acquisitie-team verwerft Holland Immo Group met Crossroads Real Estate de parkeergarageportefeuille. Crossroads is een Europese beheerder van private equity fondsen in de vastgoedsector met een thematische en operationele benadering van beleggen.

Kenmerken portefeuille:

  • totaal van 3.819 plekken waarvan 2.850 in badplaats Scheveningen
  • de centrale parkeervoorzieningen van Scheveningen en Vlaardingen
  • ligging in commerciële, winkel, uitgaan/toeristische omgeving
  • verdere professionalisering en digitalisering van services om het gebruiksgemak te vergroten door APCOA Parking

Parkeergarages in Barcelona Spanje

In samenwerking met Holland Immo Group heeft Dekfordt een aantal parkeergarage vastgoedinvesteringen in Spanje gedaan voor het E&G Parkhaus Fund Europe van AIF Capital. Inmiddels is in mei 2022 de tweede parkeergarage in Barcelona opgeleverd, binnenkort volgt een derde parkeergarage.

Financia, Barcelona

  • 230 parkeerplaatsen
  • centrale ligging in de stad Barcelona, omringd door winkels en kantoorgebouwen
  • gelegen onder een kantoor
  • toeristische attractie in de buurt

Princesa, Barcelona

  • ondergrondse parkeergarage
  • 688 parkeerplaatsen
  • centrale ligging in Barcelona met de Ramblas en Paseo de Gracia op loopafstand
  • omringd door hotels / shops en toeristische attracties

Overname Holland Immo Group door Primevest

primevestcp

Onze partner Holland Immo Group is met ingang van 1 november 2021 overgenomen door Primevest Capital Partners Holding waarmee een samenwerking is aangegaan met Primevest Capital Partners.

Zowel Holland Immo Group als Primevest Capital Partners bieden onder meer vastgoedbeleggingsfondsen aan in gespecialiseerde sectoren als woningen en parkeergarages. Door deze samenwerking wordt de slagkracht zowel aan de aanbodzijde van de beleggingen als aan de afnamezijde naar de particuliere en institutionele beleggers vergroot.

Overall is het bestuur uitgebreid waarbij de heren Peter Helfrich en Gaston Hupkens, Managing Partner respectievelijk Head of Operations zijn toegetreden voor Primevest Capital Partners. Zij vormen met ingang van 1 november 2021 nu ook het bestuur van Holland Immo GroupManfred en Thomas Kühl blijven deel uitmaken van het bestuur van Holland Immo Group en zullen in die hoedanigheid voor een periode van ca. 1,5 jaar actief betrokken blijven bij Holland Immo Group.

Uit de samenwerking tussen Holland Immo Group en Dekfordt biedt deze overname door Primevest voor Dekfordt een uitbreiding van haar acquisitie en commercieel asset managementactiviteiten voor de parkeerfondsen. Matthieu Dekkers van Dekfordt is verheugd dat haar gespecialiseerde team exclusief alle acquisities zal uitvoeren voor de verschillende parkeerfondsen, zo ook voor Primevest.