2020-2021 Parking Funds


2020/2021

Nieuwbouw - Stedelijk Ziekenhuis van Braunschweig

In Braunschweig is opgeleverd een nieuwe duurzame parkeergarage, gebouwd door Goldbeck. De parkeergarage behoort bij het Stedelijk Ziekenhuis van Braunschweig. Dekfordt heeft in samenwerking met HIG de parkeergarage in een tenderproces van het ziekenhuis gewonnen. Het resulteerde in de beste totaaloplossing voor het ziekenhuis.

Het nieuwe gebouw waarbij de constructie bestaat uit grotendeels energiezuinig en recyclebaar materiaal, wordt de grootste off-street parkeergarage in heel Braunschweig.

Verschillende vormen van mobiliteit waaronder 1300 auto en 300 fietsparkeerplaatsen zullen voor een termijn van 15 jaar beheerd worden parkeerbeheerder APCOA.

Elektromobiliteit is stevig geïntegreerd in de nieuwbouw met maar liefst 130 laadpalen (waarvan zes snellaadpalen met 120 kilowatt) en daarnaast 100 laadpunten voor e-bikes.

Parkeergarage Braunschweig

Parkeergarage Braunschweig-New

Leipzig Augustusplatz

Dekfordt was betrokken bij de transactie van de parkeergarage aan Augustplatz in Duitsland. Het betrof een internationaal parkeergarage vastgoed fonds. Deze parkeergarage is ontwikkeld en gebouwd na ‘Die Wende’ met hulp van West-Duitse funding.

Sale & leaseback Duitsland

Middels een sale & lease back transactie met Q-Park heeft Dekfordt een portefeuille van parkeergarages in verschillende steden in Duitsland verworven ten behoeve van een Duits parkeergarage vastgoed fonds. De parkeergarages zijn gelegen in Darmstadt, Bielefeld en Giessen. Onderdeel van de aankoop was een renovatie van één van de parkeergarages, de renovatie is verrekend in de koopsom en is uitgevoerd in het daarop volgende jaar.

Nieuwbouw Blok van Gendt - Venlo

Op donderdag 5 november is de duurzame nieuwbouw parkeergarage in het centrum van Venlo opgeleverd. De opdracht voor de parkeergarage kwam tot stand in een tender-procedure en is
samen met onze vaste investeringspartner Holland Immogroup en onze project-partners Aan de Stegge (ontwikkelaar/bouwer) en (huurder/technisch) beheerder Q-Park verder uitgewerkt.
Het geheel sluit volledig aan bij de duurzame principes van de gemeente Venlo. Een circulaire bouw, waarbij hergebruik van een groot deel van de bouwmaterialen mogelijk is gemaakt. De parkeergarage is met energiezuinige ledverlichting en detectiesensoren uitgevoerd. 50% van de energiebehoefte wordt zelf in voorzien door middel van Zonnepanelen op het dak van de garage.

Parkeergarage Weena in Rotterdam

Samenwerking van Dekfordt met HIG leidt tot 3e parkeergaragevastgoedbelegging voor het E&G Parkhaus Fonds Europe (E&G) Het betreft de bestaande parkeergarage Weena in Rotterdam.
Hiermee heeft Matthieu Dekkers in het afgelopen jaar met zijn acquisitieteam ongeveer € 100 miljoen aan parkeergarages gekocht ten behoeve van E&G.

Kenmerken parkeergarage Weena:

  • 480 parkeerplaatsen onderdeel van The Core / Weena complex
  • Centrale parkeerlocatie voor de commerciële, winkel en uitgaans omgeving
  • Huurovereenkomst met Q-Park

Parkeergarage Weena

Collage-Weena

Het object is gelegen in het Central Business Disctict van Rotterdam en aan de voet van het kernwinkelgebied van Rotterdam. In deze levendige omgeving zijn veel plannen voor hoogbouw. De parkeergarage profiteert van de zakelijke markt en van de winkelende publieke bezoekers in de omgeving met het naastgelegen stadswinkelgebied, bioscopen, hotels, restaurants en kantoren, dat maakt het object een toekomstbestendige investering. De parkeergarage heeft ruime parkeerplaatsen en wordt gekenmerkt door een fraaie spindel.