2017/2018 Parking Funds


2017/2018

Parking Fund VI

Herontwikkeling van kantoorgebouw naar wonen, bedrijfsruimten en parkeren

In 2017 kocht Dekfordt de openbare parkeergarage aan de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam aan. De transformatie van 30.000 m2 kantoorruimte in 202 luxe appartementen en commercieel vastgoed aan de Van Vollenhovenstraat vroeg om een toekomstgerichte visie op parkeren. Het parkeerconcept van Dekfordt bood deze eigentijdse oplossing voor het parkeervraagstuk bij deze herontwikkeling.

Een multi-functionele, ondergrondse parkeergarage met 200 openbare plekken kwam in plaats van versnipperde parkeerplekken in particulier eigendom. Dekfordt organiseerde de samenwerking tussen de ontwikkelaar, de exploitant en de belegger en begeleidde de aankoop voor het parkeerfonds. Daarmee had de ontwikkelaar de cashflow voor de start van het renovatietraject zeker gesteld.

Parking Fund VI

Medi Carpark Solution (MSC): unieke nieuwbouw parkeervoorziening voor het binnenstedelijk (her)ontwikkelingsgebied Amsterdam-Oostenburg

In 2017 wint Dekfordt de tender met MCS: een uniek totaalconcept voor de nieuwbouw parkeergarage op het Oostenburgereiland.  De garage is een centrale parkeervoorziening voor het hele binnenstedelijke ontwikkelingsgebied op Oostenburg. MCS is een  samenwerkingsverband tussen de ontwikkelaar (Ten Brinke Group), de parkeerexploitant (Q-Park) en de belegger (HIG). De ontwikkelaar Stadgenoot van Oostenburg secureerde hiermee in één keer een totaalconcept voor parkeren.

Parkeeroplossing Oostenburg

Oostenburgereiland Q-Park